BDRMM – I DON’T KNOW

Artiest info
Website
facebook
Label: Rock Action Records

Drie jaar geleden debuteerde de Brits-Schotse band ‘Bdrmm’ uit Hull en Leeds met het album “Bedroom” wat eigenlijk staat voor hun enkel uit medeklinkers bestaande groepsnaam. De formatie is samengesteld uit een kwartet muzikanten rond zanger Ryan Smith (voordien frontman bij de groep ‘Babies’), zijn broer en bassist Jordan Smith, gitarist Joe Vickers en drummer Conor Murray. Hun eerste album werd met lof overladen omwille van de dromerige popsongs en ‘shoegaze’ indie rock-songs en het was dus met hoge verwachtingen uitkijken naar de opvolger die we nu in de stereo hebben zitten en die u vanaf eind juni in de betere platenzaak kunt gaan aanschaffen.

“I Don’t Know” is de titel van die tweede plaat van ‘Bdrmm’ en deze band brengt gedurende een veertigtal minuten acht nummers die voornamelijk door frontman Ryan Smith werden gecomponeerd zoals bij de openingstrack “Alps” en bij de songs “Be Careful” (video 2) en “Hidden Camera”. Jordan Smith tekende echter voor het componeren van de haast volledig instrumentale track “Advertisement One”. De songwriting credits werden aan de hele groep toegeschreven voor de nummers “It’s Just A Bit Of Blood” (2e single en te horen op video 3), het op een catchy riff gebrachte “We Fall Apart”, het op de eerste video te beluisteren “Pulling Stiches” en het sfeervolle “A Final Movement” waarmee dit album waardig wordt afgesloten.

In vergelijking met hun debuutplaat “Bedroom” krijgen we op de opvolger “I Don’t Know” wat meer elektronicageluiden aangeboden. Het is een verrijking van de sound die ‘Bdrmm’ creëert en het zou hen wel eens een plaatsje in de Britse hitlijsten kunnen opleveren, o.a. voor de eerste single die uit het album werd geselecteerd: “Be Careful”. Dit nieuwe album werd opgenomen voor het label ‘Rock Action Records’, het platenlabel van de Schotse postrockgroep ‘Mogwai’ die zelf ook bekend is geworden met hun lang uitgesponnen soundscapes, iets wat ‘Bdrmm’ hier ook wel pleegt te doen op het door Alex Greaves geproducete album “I Don’t Know”. Wie fan is van het werk van bands als ‘Low’, ‘My Bloody Valentine’ of ‘Radiohead’ zal hierin ongetwijfeld ook wel zijn gading kunnen vinden.

(valsam)